Edward van de Vendel

Over mij

biografie

Edward van de Vendel werd geboren in Leerdam, op 1 augustus 1964. Hij was basisschoolleerkracht voordat hij in 2001 fulltime ging schrijven. Hij schrijft romans voor kinderen en jongeren, poëzie, non-fictie en prentenboeken, die gepubliceerd worden bij Querido (Nederland) en De Eenhoorn (België).

Hij was initiatiefnemer van de series Querido Glow (boeken voor jongeren met LHBTQIA+hoofdpersonen), Slash (jeugdboeken gebaseerd op het leven van bijzondere jongeren) en Tijgerlezen (boeken voor kinderen die net beginnen met lezen of niet van lezen houden), van Vuurland en van het online literair magazine Eurostory. 

Daarnaast maakt hij podcasts, zoals Gloei en Lawines Razen.

Hij kreeg voor zijn oeuvre de Anna Blaman Prijs 2019 (driejaarlijkse literatuurprijs van de stad Rotterdam) en zijn boeken werden bekroond met de Gouden Zoen/Lijst (beste boek voor jongeren, 4x), Zilveren Griffel (14x), Woutertje Pieterse Prijs (2x), en hij werd vijf keer genomineerd voor de internationale Astrid Lindgren Memorial Award. Rechten van zijn boeken werden verkocht naar meer dan vijfentwintig landen.

De rechten van zijn boeken worden beheerd door uitgeverij Querido: Luciënne van der Leije. Klik voor contact hier.

Voor de rechten van Rekenen voor je leven, De dagen van de bluegrassliefde, Oliver, Ons derde lichaam, Het kankerkampioenschap voor junioren, De gelukvinder, Toen kwam Sam en De raadsels van Sam: agentschap élami, klik hier.