Edward van de Vendel

Boeken

Ons derde lichaam

Na De dagen van de bluegrassliefde (1999) bleven de hoofdpersonen, Tycho en Oliver, leven in mijn hoofd. Ze kwamen ook terug in vragen van lezers - hoe was het ze vergaan na de zomer die ze in dat eerste boek meemaakten?

Dat nadenken en die vragen resulteerden in Ons derde lichaam, alleen gaat het bij dit boek met name over Tycho. Het speelt een halfjaar na terugkomst uit Noorwegen (zie Bluegrass) en hij heeft geen contact meer met Oliver gehad. Toch is de liefde nog altijd levend. Hoe kan dat? Tycho probeert het uit te zoeken in onverstuurde mailtjes aan Oliver. Tegelijkertijd zijn er allerlei nieuwe dingen in zijn leven. Hij begint zijn studie aan de Nationale Schrijfacademie en hij gaat op kamers wonen met de betoverende Vonda en met danser Moritz. Tycho leert via hen de muziekindustrie en het gay uitgaansleven kennen, en dat eindigt in een wilde finale in Riga, Letland.

Was De dagen van de bluegrassliefde vooral een boek over liefde, dit boek gaat meer/ook over vriendschap.

  • Hierna schreef ik nog een derde boek in deze 'reeks': Oliver.

  • Bij Ons derde lichaam verscheen ook een bundel met poëzie die Tycho (als het ware) schreef: Chatbox.

  • Van het liedje dat een rol speelt in Ons derde lichaam werd door componist en arrangeur Edwin Schimscheimer en zangeres en mede-componiste Renée van Wegberg een echt lied gemaakt. Luister dat hier.

  • Van het boek bestaat ook een audioversie (zie link hieronder), ingelezen door meesterlezer Rik van de Westelaken.

  • In 2022 kwam een enigszins gewijzigde versie van de roman uit, dit was bij de vierde druk. Het omslagbeeld dat je hierboven ziet is dus ook dat van 2022. Hieronder zie je hoe het boek er in 2006 uitzag:

Bekroningen

Vertalingen

De cover van "Die langen Nächte der Stille" van Die langen Nächte der Stille, vertaald door Rolf Erdorf}

Die langen Nächte der Stille

Taal
Duits
Vertaler
Rolf Erdorf
Uitgeverij
Carlsen
De cover van "We all together" van We all together, vertaald door Emmanuèle Sandron}

We all together

Taal
Frans
Vertaler
Emmanuèle Sandron
Uitgeverij
Thierry Magnier