Edward van de Vendel

Nieuws

Gouden Poëziemedaille 2024

Vandaag werd bekendgemaakt dat mijn dichtbundel met Martijn van der Linden, Gelukkig en blij, de Gouden Poëziemedaille (voor beste dichtbundel voor kinderen en jongeren van de afgelopen twee jaar) heeft gewonnen! Ik ben hier uiteraard heel blij mee, en ook trots. Want de andere genomineerden (Kasper Peters, Bette Westera, Erik van Os en Pim Lammers) waren niet de minsten. Pim Lammers won bij deze editie maar liefst twee Poëziesterren (prijs door kinderen voor het beste gedicht)!

Ik wil de organisator, het Poëziecentrum, en de jury onder voorzitterschap van Frauke Pauwels van harte bedanken, en wil nogmaals trots wijzen naar de andere vier genomineerden, lees hun werk, want hoe rijk zijn we met zoveel goede kinderpoëzie in Nederland en Vlaanderen.

Wat ook heel leuk is: een deel van de prijs is een liedje dat gemaakt wordt van een van de gedichten uit de winnende bundel. Anna Vercammen en Joeri Cnapelinckx (van het muzikale sprookje De Bleke Baron) deden dat met mijn gedicht Zomer. Joop Pareyn maakte er een clip van en die kun je hier zien.

Meer informatie vind je hier, en Gelukkig en blij werd vormgegeven door Roald Triebels en uitgegeven door Querido.