Edward van de Vendel

Nieuws

Nieuwe Slash-verhalen gezocht

De Slash-serie van uitgeverij Querido gaat weer beginnen: jeugdboeken die door bekende schrijvers geschreven zijn op basis van de bijzondere levensverhalen van jongeren. Tussen 2008 en 2017 kwam de eerste reeks van veertien boeken in deze serie uit, waarover je hier meer kunt lezen. Er komt dus een nieuwe reeks aan!

Op dit moment gaan nieuwe auteurs aan het werk om een bijzondere jongere vaak te interviewen en dan zijn, haar of hun verhaal als basis voor een roman te gebruiken. En precies die bijzondere jongeren zoeken we. Dit is dus een oproep aan iedereen die iemand kent waarvan je al eens dacht: op basis van dát verhaal moet een boek geschreven worden.

Let op:

  • We zoeken jongeren tusen de 18 en 25 die in hun middelbare-schooltijd (of net erna) iets uitzonderlijks hebben meegemaakt.

  • We zoeken GEEN jongeren die zelf een boek willen schrijven.

  • We zoeken jongeren die iets meegemaakt hebben dat enigszins de huidige maatschappij weerspiegelt, denk aan klimaatgevolgen, aan COVID-gevolgen, aan virtuele liefdes of bedrog, aan racisme en sexisme, en nog heel veel meer.

  • We zoeken niet alleen 'grote' probleemverhalen, juist ook de dromers, denkers, ondernemers en ambitieuzen - al dan niet struikelend - zijn heel inspirerend.

  • We zoeken jongeren die het interessant zouden vinden om vaak geïnterviewd te worden door een bekende schrijver, en niet bang zijn om hun verhaal met details te vertellen. In het boek wordt een hoofdpersoon gekozen die NIET de jongere zelf is, maar erop lijkt - zodat er wat afstand is tussen de jongere zelf en de romanfiguur.

  • De jongere komt ook met zijn, haar of hun naam op het omslag - dit is soms, in overleg, ook een schuilnaam.

  • De jongere krijgt ook een deel van de royalties van het boek.

  • We zoeken jongeren die een al enigszins 'afgerond' verhaal hebben, dus niet er nog middenin zitten.

  • We hopen dat deze veelgelezen boeken ook anderen herkenning en hulp kunnen bieden, dus het is fijn als de jongere dat ook een belangrijke reden vindt om mee te werken.

Ken je zo iemand? Dan vragen we je om contact via mij op te nemen, via edwardvandevendel [at] outlook.com, of via een berichtje in DM op Facebook of Instagram.

Bepaal je zelf of het verstandig is om het al helemaal te bespreken met de betreffende persoon (aangezien we waarschijnlijk ook veel verhalen NIET zullen kunnen gebruiken, en niemand willen teleurstellen)?

Heel veel dank - mede namens de toekomstige lezers van de nieuwe reeks Slash-boeken!