Edward van de Vendel

Nieuws

Een nieuwe poëziereeks

De cover van "Hannes en Hassan weten meer dan jij" van Edward van de Vendel}

Hannes en Hassan weten meer dan jij
met Martijn van der Linden

Dit voorjaar verschijnt het eerste deel van een nieuwe serie die ik begonnen ben: de 12eneenhalf-gedichten-reeks.

Wat houdt die in?
De laatste jaren waren er soms ideeën voor reeksen gedichten die niet een heel dikke bundel konden vullen. Daarom in elke bundel van deze serie twaalf nieuwe gedichten, met twaalf tekeningen van een geweldige, door mij bewonderde tekenaar.
Aan het einde van de bundel staat dan nog een half, door mij met de hand geschreven gedicht: een preview uit de volgende bundel. Dat maakt samen 12eneenhalf gedicht.
Er verschijnen twee bundels per jaar, steeds met een ander thema, en de prijs is ook laag: 12eneenhalve euro.

Eerste bundels
De eerste 12eneenhalf-gedichtenbundel is Hannes en Hassan weten meer dan jij, met tekeningen van Martijn van der Linden. We maakten samen eerder de dichtbundels Wat je moet doen als je over een nijlpaard struikelt en Gelukkig en blij.
In dat laatste boek kwamen de twee katten Hannes en Hassan al voor. Ze zijn elkaars beste vijanden en grootste vrienden. Er bleek nog veel meer poëzie in hen te zitten, en die gedichten lees je dus in dit eerste deel.
In november van dit jaar volgt dan het tweede: Tantes zijn fantastisch (ooms ook), met tekeningen van niemand minder dan Max-Velthuijsprijswinnaar Philip Hopman.

Geheimpje
Alleen voor de lezers van deze site: bij elk van de bundels is op de achterflap één woord onderstreept. Wie straks alle 12eneenhalf-bundels heeft en de onderstreepte woorden achter elkaar zet, leest een nieuw gedicht.