Edward van de Vendel

Nieuws

Boek nummer honderd en WIN ONS

Het gaat bij literatuur natuurlijk niet om getallen en nummers, maar gisteren verscheen de dichtbundel die ik met Martijn van der Linden mocht maken, Gelukkig en blij, en... dat is mijn honderdste titel.

Ik wist natuurlijk al wat er in het boek zou staan, maar als je het in het echt ziet kun je niet anders dan verbluft zijn door de tekeningen van Martijn.

Het boek werd geboren uit een diepe zucht van ons tweeën. We wilden in deze jaren waarin onbegrip en moeite voortdurend in het nieuws zijn, onderzoeken wat geluk kan betekenen. We maakten een bundel waarin we per ongeluk personages op een zorgboerderij schiepen die dat voor ons gingen verwoorden. En dus werd het een boek vol dieren, vol gedachten, vol flauwekul en vol hoop.

Mijn grote dank gaat uit naar uitgeverij Querido, die het boek prachtig uitgaf, en naar Roald Triebels voor de schitterende vormgeving, maar vooral ook dus naar Martijn, die een ware geluksambassadeur is.

In het kader van honderd boeken bevat het boek ook een leaflet met een wedstrijd met prijzen:

Neem een filmpje op met zichtbaar in beeld het boek, en vertel erbij waar jij gelukkig en blij van wordt.

Plaats het filmpje op Instagram met de hashtag #gelukkigenblij. Tag @querido_kinderboeken, @martijnvanderlindenillustrator en mij, @edwardvandevendel.

Wanneer er 100 fimpjes zijn ontvangen kiezen wij de winnaars uit.

Iedereen die instuurt krijgt sowieso een geheim extra gedicht en een geheime extra illustratie daarvan - die staan dus niet in het boek!

Wie geen filmpje wil maken kan een foto van zichzelf met het boek plaatsen. Dan ontvang je ook dat geheime gedicht en de tekening, maar je maakt geen kans op de hoofdprijzen, die zijn alleen voor de filmpjes:

  • 2 bezoeken van mij en Martijn

  • 3 x een telefoongesprek met mij waarin ik iemand die jij kent of jijzelf een gedicht voorlees

  • 5 x een door Martijn gesigneerde art print van een tekening uit het boek.