Edward van de Vendel

Boeken

Het Eurovisie Songfestival
met Jelmer Soes en Dave Boomkens

In 2020 was het vijf jaar geleden dat ik een van de oprichters mocht zijn van Eurostory, een online magazine dat literatuur, verhalen en het Eurovisie Songfestival combineert. Bovendien won Nederland in 2019 met Duncan Laurence, waardoor het festival in Rotterdam - de stad waar ik toen nog woonde - werd georganiseerd (met uiteindelijk een jaar vertraging vanwege de coronoacrisis).
Die gegevens brachten een vraag voort: een naslagwerk-achtig boek over het Eurovisie Songfestival. Samen met mijn Eurostory-collega's Jelmer Soes en Dave Boomkens schreef ik een encyclopedie, een lekker dik boek waarin alle jaren, alle liedjes en alle verhalen terug te vinden zijn.
Per editie lees je een stuk over de winnaar, een stuk over de Nederlandse inzending, een stuk over 'de grappigste zin' die dat jaar gezongen werd, een lijstje met alle namen en punten, aangevuld met de bijzonderste verhalen die er over dat jaar te vertellen zijn. Een echt blader- en struinboek, met veel prachtige foto's, die je nog niet vaak zag.

  • Het boek richt zich op kinderen én volwassenen en voor het jaar 2021 maakten we een updatekatern, dat meegeleverd wordt in het boek.

  • Cornald Maas, kenner en commentator schreef het voorwoord.

  • De vormgeving is van Roald Triebels.