Edward van de Vendel

Books

Oliver

Jaren na het schrijven De dagen van de bluegrassliefde (1999) en Ons derde lichaam (2006) bleef ik me afvragen: hoe gaat het verder met Tycho en Oliver? En: wat is Oliver eigenlijk voor iemand?

Daarom schreef ik het derde deel, dat begint ná de vorige twee boeken (zodat we weten of Tycho en Oliver nog bij elkaar zijn), maar daarna verhaalt van twee jaar vóór De dagen van de bluegrassliefde, als Oliver zestien is, een talentvolle keeper, maar ook een jongen die zichzelf niet blootgeeft en nauwelijks praat over problemen. En die problemen zijn er: niet alleen springt het huwelijk van zijn ouders plotseling kapot, ook zijn beste vriend - en neef - Bendik blijkt het lastiger met het leven te hebben dan Oliver weet. En dan zijn er die erotische dromen nog...

Ging De dagen van de bluegrassliefde vooral over liefde en Ons derde lichaam over vriendschap, dit boek heeft vooral met familie te maken. Ik deed er heel veel onderzoek voor, aangezien het boek vrijwel volledig in Noorwegen (en Zweden) speelt.

  • In 2022 kwam de vierde druk van het boek uit met een nieuw omslag, dat zie je hierboven. De eerdere cover zie je hieronder, met daaronder het omslag van de uitgave als Jonge Lijster:

Awards

  • Golden Frame (2016)
  • Shortlist Dioraphte Literatour Award (2016)