Edward van de Vendel

Books

Hannes en Hassan weten meer dan jij
with illustrations by Martijn van der Linden

Deze dunne bundel is het eerste deel van een nieuw project: de 12eneenhalf-reeks. Wat die inhoudt lees je hier.

De tekeningen in deze eerste 12eneenhalf-bundel zijn van Martijn van der Linden. We maakten samen eerder de dichtbundels Wat je moet doen als je over een nijlpaard struikelt en Gelukkig en blij.
In dat laatste boek kwamen de twee katten Hannes en Hassan al voor. Ze zijn elkaars beste vijanden en grootste vrienden. Er bleek nog veel meer poëzie in hen te zitten, en die gedichten lees je dus in dit boek.

Ze gaan bijvoorbeeld over hoe vervelend het is wanneer je baasje gaat zitten lezen en geen aandacht voor jou heeft, het gaat over de eerste verliefdheid van de twee katten, en over hun megalomane gedachten over wat er ná dit leven gebeurt. Maar ook de koe Gouden Roos is aanwezig (in deze bundel is ze, anders dan in Gelukkig en blij, nog niet dood). En er is ook nog een schildpad die iets te zeggen heeft over ruimtereizen en dromen.

De bundel kost maar 12 euro en 50 cent, en er staat een preview in van het tweede deel van deze serie: Tantes zijn fantastisch (oom ook), met tekeningen van Max-Velthuijsprijswinnaar Philip Hopman.